Тюрін Олександр Валентинович

Тюрін Олександр Валентинович
професор кафедри обліку і фінансів
Одеського національного університету імені І.І. Мечникова
E-Mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Кандидатська дисертація: Фотодиэлектрические и диэлектрические исследования преобразований центров окраски в кристаллах KCl, KBr.

Спеціальність: 01.04.07 – «Фізика твердого тіла».

Місце захисту: ОНУ імені І.І.Мечникова

Рік захисту: 1975

Докторська дисертація: Фізико-хімічні процеси в лужногалогенових кристалах і халькогенідних стеклообразних напівпровідниках, що визначають реєстрацію тривимірних голограм.

Спеціальність: 01.04.17 – «Хімічна фізика, фізика горіння та вибуху».

Місто захисту: ОНУ імені І.І.Мечникова

Рік захисту: 1995

Вчене звання: професор кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій, атестат 12ПР № 004402, 19.10.2006 рік, МОН України.

Науковий ступінь: доктор фізико-математичних наук, диплом ДН № 001990, 22.03.1995, ВАК України.

Базова освіта (Вища): ОНУ імені І.І.Мечникова, фізичний факультет, 1969 р. Спеціальність за фахом – фізика. Кваліфікація – фізик, фізика напівпровідників та діелектриків.

Досвід практичної роботи: директор Науково-дослідного інституту фізики Одеського національного університету імені І.І. Мечникова з 2004 р. по 2014 р.

Навчальні дисципліни, які викладає:

  • Актуарні розрахунки
  • Інформаційні системи і технології у фінансах, банківській справі та страхуванні
  • Інформаційні системи і технології в обліку і фінансах
  • Корпоративні інформаційні системи
  • Теорія систем і системний аналіз
  • Теорія ймовірностей та математична статистика
  • Дослідження операцій та методи оптимізації

Наукові та професійні інтереси:

  • Цілі та задачі інформаційних технологій і їх реалізація в сучасних умовах глобалізації економічних стосунків. Створення елементної бази нової економіки в умовах цифрової трансформації.
  • Фундаментальні та прикладні дослідження фізико-хімічних процесів, що стимулюються світлом в середовищах, з метою отримання нових уявлень про фотоіндукційні процеси і створення на їх основі композиційних світлочутливих матеріалів, оптичних елементів та елементної бази для фотоніки і оптоелектроніки.
  • Аналіз квазістаціонарних світлових хвильових фронтів з використанням методів інтерференції, голографії, спеклінтерферометрії і сингулярної оптики та перетворювання світлових хвильових фронтів за допомогою голографічних оптичних елементів при рішенні задач фотоніки та оптоелектроніки.
  • Розробка комп’ютерна керованих оптичних методів і приладів неруйнівного контролю і діагностики складних фізичних, технічних, біологічних, екологічних та ін. систем.

Стажування та підвищення кваліфікації:

2014 рік, Одеський державний екологічний університет, кафедра Вищої та прикладної математики. Мета підвищення кваліфікації: вивчення педагогічного досвіду, ознайомлення з найновішими досягненнями в галузі математичного моделювання, перспективами їх розвитку та оцінка можливості застосування цих досягнень в педагогічній практиці (180 годин);

2018 рік, Одеський політехнічний університет, кафедра економічної кібернетики та інформаційних технологій. Мета підвищення кваліфікації: вивчення педагогічного досвіду, ознайомлення з найновішими досягненнями в галузі імітаційного моделювання економіки та методології наукових досліджень, перспективами їх розвитку та оцінка можливості застосування цих досягнень в наукової педагогічній практиці (180 годин).

Членство в експертних радах і професійних об'єднаннях: член спеціалізованої ради Д41.051.01 при Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова по захисту кандидатських та докторських дисертацій та спеціалізованої ради К41.053.07 при Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К.Д. Ушинського по захисту кандидатських дисертацій.

Відзнаки та нагороди: За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки і техніки, зміцнення творчої інтеграції вищої школи і науки, значній особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність Тюрін О.В. був нагороджений Почесною грамотою МОН України (2006 р.), та Подякою Президії Національної академії наук України (2007 р.).

Наукові праці:

Google Scholar – Тюрин Александр Валентинович;
ORCID – 0000-0002-4079-3610
dspace.onu.edu.ua

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
Телефон: (+38-093) 755 78 24
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Міністерство Освіти і Науки УкраїниУрядовий контактний центр

Top