Зимова школа 2015-2016

З 12 по 24 січня 2015 р. працюватиме Зимова школа прикладної психології Інституту математики, економіки та механіки ОНУ імені І.І. Мечникова. Головна мета роботи школи - ознайомлення старшокласників з психологічними спеціальностями університету, надання додаткових освітніх послуг.

На базі кафедри соціальної і прикладної психології ІМЕМ відкриє свої двері Зимова школа з прикладної психології, яка дасть можливість старшокласникам дізнатися більше про психологію, про професію психолога і про те, як стати професійним психологом.

 

Директор Зимової школи з прикладної психології ІМЕМ

Будіянський Микола Федорович, професор, кандидат психологічних наук

Дорогі старшокласники, випускники ЗОШ 2015 року! Вибір професії - виключно важливий вчинок, він багато в чому визначає все ваше подальше життя. І в цьому виборі не можна помилитися. Інформація про психологічні спеціальності, заняття з викладачами університету, знайомство з нашою кафедрою, можливо, допоможе Вам зробити крок у напрямку отримання професії психолога. У Зимовій школі на протязі двох тижнів січня 2015р. ви зможете отримати цікаву для вас інформацію про психологічне відділення ОНУ імені І.І. Мечникова, отримати знання по деяких психологічних дисциплінах, відчути себе студентом ВНЗ і більш усвідомлено визначити своє професійне майбутнє. Будемо раді зустрічі з вами!

 

Завідуюча кафедрою соціальної іприкладної психології

Подшивалкіна Валентина Іванівна, професор, доктор соціологічних наук

Дорогі старшокласники, майбутні абітурієнти! Професію треба обирати обдумано, з урахуванням своїх здібностей, внутрішніх переконань, реальних можливостей. Якщо у вас є схильність до психологічної діяльності, то, відвідуючи нашу Зимову школу, ви зможете дізнатися зміст спеціальності, що зацікавила, умови майбутнього навчання, короткі описи дисциплін, що викладаються на відділенні психології ІМЕМ.

Незважаючина те, що кожне заняття має тему, вони будуть проходити не в формі лекції чи семінару, а у формі групової дискусії, діалогу з кожним випускником. Або у вигляді питань - відповідей, де кожен зможе отримати інформацію і по темі заняття, і в цілому за відповідним напрямом діяльності психолога. Чекаємо зустрічі з вами.

Заступники директора Зимової школи з прикладної психології -

Вішталенко Олена Дмитрівна,

доцент, кандидат психологічних наук,

Білова Маргарита Едуардівна,

доцент, кандидат психологічних наук

Інформаційне забезпечення –

Пундєв Володимир Васильович,

викладач, кандидат психологічних наук

Школа відкривається 12 січня і працює по 24 січня 2015р. (субота та неділя – вихідні). Заняття відбуватимуться з 11.00 до 13.00 в аудиторії 90(аудиторія імені І.Г. Білявського) за адресою: м. Одеса, вул. Дворянська, буд. 2.

Всі заняття безкоштовні.

Попередній записта додаткову інформацію можна отримати електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та за телефоном 7236303

Розклад занять та викладачі

Перший тиждень:

12.01.2015

Кириченко Ольга Миколаївна, доцент, кандидат педагогічних наук

Психологія спілкування

13.01.2015

Білова Маргарита Едуардівна,

доцент, кандидат психологічних наук

Психологічний тренінг

14.01.2015

Шрагіна Лариса Ісаківна

доцент, кандидат психологічних наук

Навчитися розуміти себе та інших! Як вибрати майбутню професію?

15.01.2015

Будіянський Микола Федорович,

професор, кандидат психологічних наук

Правова психологія

16.01.2015

Сапригіна Ніна Вадимівна

доцент, кандидат філологічних наук

Психологія і література

Другий тиждень:

19.01.2015

Яремчук Оксана Василівна

професор, доктор психологічних наук

Мультикультуралізм. Чи може Інший стати Другом?

20.01.2015

Дементьєва Капітоліна Георгіївна

доцент, кандидат психологічних наук

Художня діяльність удослідженнях психологів

21.01.2015

Вішталенко Олена Дмитрівна

доцент, кандидат психологічних наук

Як вивчають індивідуально-психологічні властивості особистості?

22.01.2015

Пундєв Володимир Васильович

кандидат психологічних наук

Психологія праці. Професійне самовизначення особистості

23.01.2015

Подшивалкіна Валентина Іванівна

професор, доктор соціологічних наук

Ви кар'єрист? Або як зробити успішну кар'єру та бути щасливим?


Підсумки роботи

Після закриття школи М.Ф. Будіянський висловився про її роботу як про велику справу, яку починаєш не завжди впевненим у результаті, переживаючи, поступово залучаючись і закінчуєш з думками про її продовження. Заняття, які вели досвідчені психологи, кандидати та доктори наук, були за відгуками старшокласників, корисними та інформаційно насиченими. Зі свого боку, ми бачимо в роботі школи один із шляхів заявити про себе в місті і спосіб завоювання абітурієнтів.

Незважаючи на стислість інформаційної кампанії, класи були повністю заповнені. Загалом в Зимовій школі побували учні загальноосвітніх шкіл №№ 27, 35, 37, 50, 82, 85, гімназій №№ 4, 6, 8, ліцею «Приморський», юридичного ліцею, НВК №1 «Фонтанський».

Після всіх занять пройшов урочистий захід з нагоди закінчення роботи школи, де виступив директор ІМЕМ В.Є. Круглов. У своїй промові він відзначив важливість правильного вибору школярами свого професійного шляху, розповів про історію появи відділення психології в складі ІМЕМ та побажав випускникам успіхів при вступі до вузів у 2015 році. Директор Зимової школи М.Ф. Будіянський привітав випускників із закінченням занять і з задоволенням відзначив активну участь всіх присутніх у навчальних, тренінгових, профконсультаційних заходах.

- Сьогодні,- звернувся Микола Федорович до випускників, - ви проходите головний етап професійного самовизначення, адже вибираючи майбутню спеціальність і вуз, в який хочете вступити, ви обираєте шлях власного розвитку та самореалізації. Перефразовуючи класика можна сказати по відношенню до вашого вибору: "Мить плюс все подальше життя". Ми бажаємо бачити вас нашими студентами і пишатися вашими навчальними досягненнями.

На урочистому закритті школи виступили завідуюча кафедрою соціальної і прикладної психології ОНУ В.І. Подшивалкіна, заступник директора Зимової школи М.Е. Білова і викладачі. Всім старшокласникам урочисто вручили «Сертифікат учасника Зимової школи» та висловили сподівання побачити їх незабаром вже як студентів ОНУ імені І.І. Мечникова.

Кафедра соціальної і прикладної психології ОНУ цього року вперше проводила такий тривалий і багатосторонній захід зі школярами, але планується організувати роботу Зимової школи на постійній основі. Сподіваємося, що кінця 2015 року на цій сторінці буде вже новий розклад нових привітних зимових зустрічей.

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
Телефон: (+38-093) 755 78 24
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Міністерство Освіти і Науки УкраїниУрядовий контактний центр

Top