Розширене засідання Науково-методичної ради 18 лютого 2021 року

18 лютого відбулося розширене онлайн-засідання Науково-методичної ради на тему: «Досвід перших акредитацій» за участю гарантів освітніх програм С.П. Гвоздій, О.Ю. Зінченко, Ю.О. Гунченко, В.В. Яворської. Це перші програми Університету, які успішно пройшли процедуру акредитації восени 2020 року. У засіданні взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи О.В. Запорожченко, співробітники Центру забезпечення якості освіти, близько 80 науково-педагогічних працівників ОНУ, більшість з яких є гарантами освітніх програм ОНУ імені І.І. Мечникова.

У вітальному слові голова НМР проф. В.М. Хмарський відмітив значну роботу, здійснену НМР, НМК факультетів щодо підготовки Університету до акредитації. Гаранти ОП, які погодилися поділитися набутим досвідом із колегами, у своїх доповідях висвітлили найбільш проблемні питання, які виникали під час акредитації, висловили свої зауваження та побажання. Проф. С.П. Гвоздій ознайомила з тими технічними проблемами, які можуть виникнути у гарантів ще на початку завантаження даних у кабінеті у електронній системі НАЗЯВО, переліком додаткових документів, які можуть попросити експерти, звернула увагу на необхідність серйозної підготовки документації. Доц. О.Ю. Зінченко звернула увагу на вимоги, які висуваються щодо відповідності викладачів навчальним дисциплінам, які вони викладають, надала поради стосовно початку підготовки до акредитації, щодо внесення інформації в ЄДЕБО. Проф. Ю.О. Гунченко відмітив необхідність залучення роботодавців, випускників до участі в освітньому процесі, побажання і в подальшому використовувати позитивну практику попередньої внутрішньої експертизи освітніх програм. Проф. В.В. Яворська звернула особливу увагу на важливість якісного оформлення сайту Університету. У засіданні взяла участь доц. М.В. Ткаченко, гарант ОП, що нещодавно пройшла етап акредитаційної експертизи. Вона відзначила необхідність підготовки учасників зустрічей з експертною групою, зокрема, ознайомлення із відомостями про самооцінювання. Проректор з науково-педагогічної роботи О.В. Запорожченко прокоментував зауваження та побажання гарантів, які пов’язані з успішним проходженням у подальшому акредитації освітніх програм, відповів на низку запитань. Цінні поради щодо силабусів була надані членом Галузевої експертної ради НАЗЯВО О.В. Сминтиною.

Узагальнений аналіз звітів експертних груп, ГЕР, рішень НАЗЯВО стосовно перших ОП Університету, рекомендації щодо усунення недоліків були надані керівником Центру забезпечення якості освіти проф. І.П. Аннєнковою. Заступник керівника ЦЗЯО доц. Н.В. Кузнєцова представила результати анкетування гарантів ОП, проведеного у грудні з метою аналізу проведеної НМР та ЦЗЯО роботи та планування подальших завдань щодо підготовки ОП до акредитації. В опитуванні взяли участь 57 респондентів.

По завершенні вебінару засідання НМР продовжувалось згідно порядку денного. Зокрема, був обговорений та затверджений план роботи на 2021 рік, навчальні видання отримали рекомендацію до друку, були розглянуті проєкти поданих ОП ЕПФ.

Акредитаційний процес в ОНУ триває. 16 освітніх програм Університету у другому семестрі підлягають акредитації. Бажаємо всім учасникам акредитаційного процесу успіхів!

Науково-методична рада та Центр забезпечення якості освіти

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
Телефон: (+38-093) 755 78 24
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Міністерство Освіти і Науки УкраїниУрядовий контактний центр

Top