Ільєва Наталія Василівна


Ільева Наталія Василівна

Кандидат юридичних наук, доцент,

доцент кафедри адміністративного та господарського права

Науковий ступінь, вчене звання: кандидат юридичних наук : 12.00.07 - адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право (2011 р.), доцент кафедри конституційного права та правосуддя (2014 р.).

Посада: доцент кафедри адміністративного та господарського права

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: економіко-правовий факультет Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, спеціальність «Правознавство», кваліфікація юрист-спеціаліст з відзнакою (2002 р.), магістр права з відзнакою (2003 р.).

Тема дисертаційної роботи:  кандидатської - «Правове регулювання нотаріальної діяльності в Україні: адміністративно-правові основи» (2011), докторської - «Адміністративно-правові засади державного і громадського контролю у сфері нотаріальної діяльності в Україні».

Курси, що викладаються: лекційні курси та практичні заняття для здобувачів 1 та 2 курсів, спеціальності «Правознавство» економіко-правового факультету з навчальних дисциплін «Нотаріат України», «Основи академічного письма».

Наукові інтереси: адміністративно-правове регулювання нотаріальної діяльності; державний та громадський контроль за нотаріальною діяльністю; державне регулювання нотаріальної діяльності; взаємодія державних та недержавних органів з суб'єктами нотаріальної діяльності.

Інша професійна діяльність:

  • Відповідальний секретар наукового фахового видання (категорії Б) «Правова держава» (індексація наукометричними базами даних: Index Copernicus, Google Scholar, WorldCat, Citefactor та ін.).
  • Голова профспілкової організації економіко-правового факультету ОНУ імені І. І. Мечникова;
  • Член Президії первинної профспілкової організації ОНУ імені І. І. Мечникова;
  • Член Профкому первинної профспілкової організації ОНУ імені І. І. Мечникова;
  • Член комісії по організації культурно-просвітницької роботи та відпочинку працівників первинної профспілкової організації ОНУ імені І. І. Мечникова;
  • Член Спілки юристів України. Приймала участь у ексклюзивній практичній програмі Спілки юристів Одеської області сумісно з ОНУ імені І.І. Мечникова, де було підготовлено спільно зі студентами зміни до Закону України «Про вищу освіту»;
  • Науковий керівник студентського гуртка з дисципліни «Нотаріат в Україні» за темами: «Нотаріальне посвідчення окремих видів правочинів в Україні», «Електронний нотаріат : створення та розвиток в Україні», «Особливості реформування органів нотаріату в Україні», та ін.;
  • Науковий керівник здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти Одеського національного університету імені І. І. Мечникова;
  • Керівник виробничої практики кафедри адміністративного та господарського права;
  • Приймала участь у круглому столі «Реформування нотаріату в Україні: перспективи та наслідки», який проводив Комітет Верховної Ради України з питань правової політики, також у спеціальному засіданні Верховної Ради України, з нагоди 60-річчя Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Наукові праці:

GOOGLE SCHOLAR

ORCID

Підвищення кваліфікації, стажування:

Приморська державна нотаріальна контора (м. Одеса). Наказ ОНУ імені І. І. Мечникова № 1350/18 від 25.05.2015 р., програма і звіт. Довідка Приморської державної нотаріальної контори (м. Одеса) № 145-15 від 02.07.2015 р. підвищення кваліфікації успішно пройдено та виконано в повному обсязі.

Спілка юристів Одеської області. Наказ ОНУ імені І. І. Мечникова № 2775/18 від 29.12.2021 р., програма і звіт. Довідка Спілки юристів Одеської області № 622/12/21 від 10.12.2021 р. в період з 01.10.2021 р. по 01.12.2021 р. загальною тривалістю годин – 180 годин, підвищення кваліфікації успішно пройдено та виконано в повному обсязі.

Нагороди та відзнаки:

Нагороджена Почесною грамотою Голови Одеської обласної державної адміністрації (2017), Почесними грамотами та подяками ректора Одеського національного університету імені І. І. Мечникова та декана економіко-правового факультету (1999-2024 р.).

 
Top