Середа, 04 квітня 2018 10:16

МЕНЕДЖМЕНТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ – МАГІСТЕРСЬКА ПРОГРАМА В ОНУ

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Економіко-правовий факультет ПРОПОНУЄ новітню освітньо-професійну програму другого магістерського рівня вищої освіти на базі ступеня бакалавра, магістра, освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста «МЕНЕДЖМЕНТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

 Термін навчання – 1 рік 4 місяці.

Готельно-ресторанна сфера сьогодні є однією з високорентабельних галузей світової економіки, що забезпечує економічний і соціальний розвиток і нашої країни. Готельно-ресторанна сфера є важливою складовою сфери гостинності, яка розвивається достатньо високими темпами в умовах інтеграції України у європейське та світове господарство. Особливого значення вона має для розвитку Одеського регіону.

На розвиток готельно-ресторанної діяльності впливають різноманітні фактори, що ускладнюють процес прийняття управлінських рішень, які залежать безпосередньо від рівня професійної компетентності управлінських кадрів. Компетентність управлінського персоналу, в свою чергу, визначається рівнем ефективності прийнятих рішень, вмінням їх реалізувати та здійснювати контроль за їх виконанням. Як результат, ефективність управлінського персоналу забезпечує успішний розвиток об’єкту управління та утримання ним конкурентних позицій у сучасному ринковому середовищу. Стратегічного значення у сучасних умовах набуває впровадження інноваційних організаційно-управлінських технологій у готельно-ресторанній діяльності.

Освітньо-професійна програма «Менеджмент готельно-ресторанної діяльності» в ОНУ імені І.І. Мечникова –

це підготовка висококваліфікованих конкурентних фахівців, які будуть спроможними забезпечувати високий рівень управління закладами готельно-ресторанної діяльності, швидко адаптуватися до сучасних принципів і технологій менеджменту в організаціях світової індустрії гостинності.

В результаті навчання в ОНУ імені І.І. Мечникова за освітньо-професійною програмою «Менеджмент готельно-ресторанної діяльності» випускники здобудуть наступні  професійні компетентності:

  • Розуміння процесів і потреб компанії у готельно-ресторанній сфері, що дозволить розробляти успішну стратегію розвитку, ефективно управляти ресурсами, приймати і реалізовувати ефективні управлінські рішення, впроваджувати маркетингові, PR, інформаційні й інноваційні технології в організаційно-управлінській діяльності;
  • Знання законів і директивних документів, процесів організації та управління готельно-ресторанної діяльності, побудови організаційних структур, основ продуктової і цінової політики, психології, організації праці, зарубіжного досвіду;
  • Навички аналізу фінансово-господарської діяльності, конкурентних переваг організації на національному і міжнародному ринках; стратегічного планування і прогнозування; здійснення поточного контролю та координації діяльності, розробки і впровадження конкурентних стратегій в умовах постійних змін;
  • Навички організовувати та координувати колективну працю, здійснювати кадрову політику, контролювати та оцінювати власну роботу та роботу інших, критично осмислювати й використовувати різноманітну інформацію;
  • Навички ефективних переговорів, презентацій, комунікацій, стрес-менеджменту, мотивації, навчання, роботи у команди, корпоративної і професійної культури;
  • Навички наукової та викладацької діяльності у сфері готельно-ресторанної діяльності.

«Менеджмент готельно-ресторанної діяльності» є  сучасною перспективною програмою в аспектах працевлаштування випускників університету. Випускники мають право згідно Національного класифікатору України «Класифікатор професій» працювати:

  • Керівником підприємств, установ та організацій 
  • Менеджером (управителем) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів 
  • Менеджером (управителем) в готелях та інших місцях розміщення 
  • Менеджером (управителем) в закладах ресторанного господарства 
  • Професіоналом у сфері управління проектами та програмами
  • Професіоналом в галузі готельної та ресторанної справи

Якісна підготовка висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців за освітньо-професійною програмою «Менеджмент готельно-ресторанної діяльності» в ОНУ імені І.І. Мечникова забезпечується:

  • оптимальним поєднанням теорії та практики, практичною направленістю навчального процесу, зручними та ефективними формами навчання;
  • тренінгами, мастер-класами, кейс-стаді від практиків-професіоналів;
  • розвитком лідерських якостей студентів, індивідуальним підходом до розвитку їх таланту, здібностей, навиків;
  • сучасними освітніми технологіями і техніками, новітніми формами організації навчання, використанням ІТ-технологій;
  • залученням студентів до розробки і реалізації реальних управлінських і організаційних проектів, науково-дослідної та тренінгової діяльності;
  • співпрацею у практичній підготовці і працевлаштуванні з провідними національними і міжнародними закладами готельно-ресторанного бізнесу.

Менеджмент готельно-ресторанної діяльності – успішна перспектива Вашого професійного майбутнього!

Чекаємо на Вас!

Умови вступу: на основі ступеня бакалавра, магістра та освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста,  у тому числі здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки).

Правила вступу в 2018 році: http://onu.edu.ua/uk/abitur/natives/rules

Наші контакти: Економіко-правовий факультет ОНУ імені І.І. Мечникова, Французький бульвар, 24/26, 65058, Україна, Одеса, тел.: (048) 776-22-28, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , http://www.onu.edu.ua

Приймальна комісія: Французький бульвар, 24/26, (0482) 68-12-84, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , http://www.onu.edu.ua

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

title_5cbee76cb61b58716006121556014956
title_5cbee76cb64146388974691556014956
title_5cbee76cb65b815862448801556014956
title_5cbee76cb66d55766606661556014956
Top